luni, 28 martie 2011

100 de teme

O metoda pentru a iesi din pana de idei:) Voi posta periodic cate o tema la nimereala. Orice e binevenit: poezie, proza, desen....orice ( doar sa aiba legatura). In rest nici o restrictie :P
Lasa-ti imaginatia sa zburde prin cele mai indepartate, profunde sau absurde locuri.
Uimeste-ne!


1. Vreau...

10 comentarii:

  1. Vreau să zbor … Vreau să fiu mai aproape de soare … mai aproape de nori …. De ce nu am aripi? De ce suntem diferiţi de păsări? De ce ele pot simţi libertatea, iar noi nu putem? Nu ştiu. Dar vreau … Vreau să mă bucur de libertate. Vreau ceva mai bun. Sunt un simplu om. Am doar picioare. Dar păsările … acele animale micuţe … ele de ce au picioare şi în acelaşi timp au şi aripi? Pot ajunge undeva mai sus? Pot aspira la ceva mai mult? Nu pot. Dar noi putem … putem să visăm că avem aripi. Putem să citim o carte, să învăţăm mai mult, să fim mai buni cu noi înşine … şi cu ceilalţi. Doar aşa putem fi nişte oameni liberi. Putem aspira la ceva mai mult. Păsările nu pot citi şi nu pot învăţa.
    Noi putem. Noi putem schimba lumea. Nu mai trebuie să trăim printre războaie care distrug lumea. Noi învăţăm şi astfel putem învăţa pe alţii.
    Putem schimba lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorinta mea e alta.
    Ceea ce vreau eu nu depinde de mine si asta e problema. E cel mai dificil lucru atunci cand iti doresti ceva si tu nu poti influenta in niciun fel soarta ca sa se indeplineasca.
    Eu vreau sa vrei si tu. Vreau sa vrei si tu sa fii, sa traiesti. Vreau sa te bucuri cu mine, sa razi cu mine, sa canti cu mine, sa simti si tu nevoia asta de a imbratisa pe cineva asa incat sa iti pui amprenta pe sufletul sau, sa isi doreasca si el la randul lui sa imbratiseze cu aceeasi sinceritate. Vreau asta...Tot ce pot sa fac e sa iti propun. Vrei? Spune-mi! Vrei sa fii ca mine?
    Dar mai intai, te rog, spune-mi cum sunt eu...caci eu,eu am uitat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice, dar fără gravitaţie, vă rog
    Refuz să stau şi nici nu vreau să plec
    Accept orice e altfel, accept până şi viaţa dar nu mă faceţi să aleg
    Căci voi alege orizontul…
    Vreau să mă lăsaţi în pace.

    O lume vie, plină de lumină, de vânt, de pensule şi zgomot,
    Totul absurd, dar clar…
    Vreau să mă credeţi.

    Vreau să dansez, să văd.

    O şoaptă-n vis
    Iubirea.
    O lume închisă-n două mâini şi-un suflet, vreau
    să vii cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau...sa vii si sa iti deschizi palmele in fata mea si sa imi indeplinesti dorintele.
    Vreau sa cred ca ceea ce vreau nu e prea mult. Dar e posibil sa ma insel...din nou...caci viata mi-a demonstrat fara sa imi ceara voie si fara sa ma anunte, ca ceea ce vreau e pentru unii pea mult, pentru altii prea putin. Atunci ce vreau? Nu mai inteleg. Sunt eu problema?
    Vreau...
    sa urc pe un deal de un verde crud, mai crud decat ochii mei, sa ma intind pe iarba si sa privesc cerul. Si soarele sa straluceasca. Si in mainile mele sa sa arda emotia palmelor tale...Iubire...pe fruntea mea sa se odiheasca buzele tale...
    Vreau...
    sa pot canta fara sa imi fie teama de ochii din jur...
    sa pot dansa si ritmul muzicii sa nu il poata acoperi pe cel al trupului si al sufletului...
    sa pot rade cu pofta fara sa privesc in urma
    sa te pot strange in brate si sa iti multumesc pentru ca esti langa mine, pentru sprijinul tau...pentru prietenia ta...
    As vrea sa ma pot iubi...exact asa cum sunt
    As vrea sa pot spune lucrurile lipsite de logica, cela care ma ademenesc, as vrea sa pot face asta fara lacrimi in ochi.
    As vrea sa fiu. Sa simt ca sunt ca sunt eu, si nu o incercare de a combina frumusetea pe care o am cu cea spre care sper...
    As vrea sa dau timpul inapoi...si sa vreau mult mai mult decat am vrut...

    RăspundețiȘtergere
  5. Alin: Din nefericire, ca să cunoaştem binele, libertatea, trebuie să luptăm pentru ea...chiar dacă este totuşi, pe o parte, nedreaptă. Este ca şi cum: "Ca să cunoşti pe tine însuţi trebuie să-ţi cunoşti opusul."
    Uneori, vedem opusul nostru în alţi indivizi.
    Dorinţa mea este să-mi protejez pe cei dragi, fie prin violenţă, fie spiritual. Vreau să fiu lângă ei întruna.
    O altă dorinţă a mea este de a-mi găsi un loc unde îmi pot să-mi însufleţesc creaţiile pe textura pânzei de aur.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa cunosc totul.Sa traiesc cele mai inaltatoare experiente.Sa iubesc totul!Sa fiu unul cu universul, sa ma cunosc, sa stiu de ce traiesc ... defapt totul.De aceea visul meu ... de a ajunge in Orient ma ghideaza momentan, e o dorinta.
    Vreau sa stiu ca pot vindeca oameni si in acelasi timp ma pot apara. Vreau sa cred din tot sufletul ca Dumnezeu nu e cineva pe care trebuie sa-l venerez, vreau sa fim prieteni:)
    Si lista poate continua...

    RăspundețiȘtergere
  7. Vreau sa zbor si sa cred in divin!
    Nimic sa fiu si totul sa devin;
    Vreau sa uit si sa cred in tine!
    Sa te sarut si sa arzi in mine;
    Vreau sa plang in bratele tale!
    Iubito de ce dispari in mare?
    ..............................
    Acum cand te vreau cel mai tare

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau...de fapt ce vreau? Asta e intrebarea? Vreau sa cresc visand intr-o lume aparte, intr-o lume diferita de aceasta realitate, o lume unde totul este lumina, frumusete, imaginatie si ce e mai important iubire. Iubire, un cuvant care isi insuseste toate acele sentimente, vorbe, miscari, dar care parca dispare incet. Parca nu mai exista acel sentiment. Parca dispare odata cu vantul care il inapoiaza celui care a savarsit-o, Celui de Sus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau sa reveniti. Sa scrieti. Sa va deschideti sufletul. Vreau ca ale voastre cuvinte sa vindece. "Scrisul tău să fie ca răşina ce curge din brad: viaţă revărsată"(N. Iorga)

    RăspundețiȘtergere