joi, 24 martie 2011

"Despre viaţă nu se poate scrie decât cu un toc înmuiat în lacrimi." (Emil Cioran)

4 comentarii:

  1. Poate-s prea incuiat si n-am inteles citatul.Sper ca nu era pesimist domnul Emil Cioran si considera lacrimile atat de fericire cat si de tristete.Dar eu cred ca viata ti-o poti trai si fara lacrimi,raspunsul este echilibrul.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu....viata nu o poti trai fara lacrimi...Tocmai la asta se refera citatul. Literatura e viata, iar daca viata nu ar insemna si greutati si lacrimi, cazaturi si vindecari, nu ar fi viata. Ar fi o continua fericire lipsita de apreciere...o viata care s-ar spulbera din cauza faptului ca nu am sti sa luptam si sa invatam ceva. Lacrimile si tristetea sunt prezente in viata fiecarui om. Din ele invatam, din ele trebuie sa ne ridicam, sa renastem din propria cenusa....Fericirea are sens doar atunci cand cunoastem ce inseamna lacrima si tristetea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar ai multa dreptate.Dar echilibrul nu e o fericire,o extrema,e cea mai buna stare pe care o poti avea vreodata,cred eu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Fericire,cum o vad eu,e un ras intruna,un zambet neincetat pe buze,dar cand ai echilibru,chipul ti-e impartial iar sufletul intr-o exaltare limitata,pentru ca asta trebuie sa invatam, sa nu cadem in extreme:)

    RăspundețiȘtergere