marți, 28 februarie 2012

Tema: Puterea Generatiilor


Ca urmare a propunerii mele, RoseGirl a venit cu tema care urmeaza.
Va voi ruga sa raspundeti prin EDITAREA postului. Poate reusim sa-i punem un slidebar (astfel incat sa nu fie ditamai postul).

Vad ca nimeni nu propune nicio tema si eu as avea o idee. Ce parere aveti despre generatia noastra? Ce poate ea sa faca pentru a schimba viitorul intr-unul mai bun din toate punctele de vedere, si daca este capabila de asta? Daca da, ce credeti totusi ca ne opreste? De ce majoritatea ne lasam prada nepasarii, sau discutam, dezbatem toate problemele si ne oprim aici, fara sa gasim, defapt sa cautam, solutia? Exista o solutie?

Razvan:
Hm ... solutie exista, bineinteles. Mai greu cred eu e sa dai de ea. Totusi am o intrebare, ce puncte te deranjeaza in situatia actuala a "lumii"?

Alin:
Nu ai cum să faci pe cineva să fie mai bun, părerea mea. Toată lumea se bazează pe anturajele prietenilor, anturajele celor care sunt mai puternici decât noi, care au putere mai mare. Noi suntem doar nişte pioni, puşi pe o tablă de şah, şi uitaţi de lume. Noi, în primul rând, trebuie să ne depăşim propriul nostru statut de pion. Trebuie să ieşim din acest joc şi trebuie să fim noi mai buni. Tot ce putem face, ce poate face toată lumea, este faptul de a fi mai bun. Toate lucrurile mari, încep dintr-un lucru mărunt, poate nesemnificativ. Asta este propunerea mea. Pentru a schimba o lume, trebuie să ne schimbăm pe noi înşine.

Razvan:

Alin ... ma bucur c-avem niste idei comune.
Ce-i drept ... ajuti societatea fiind tu primul unul bun ... urmand sa influentezi societatea (aici nu e pic de egoism. Eu nu pot fi dragut cu ADEVARAT cand sunt depresiv, nemultumit). Cum devenim mai buni? ... Facand ce-ti place! Exact. Alt subiect atat de adorat de mine. Nu stiti starea aceea cand te trezesti cu ochii semi-inchisi, dupa ore de citit, in care totul e atat de frumos, de echilibrat, de dulce, de SIMPLU! Aceea e bunatatea oameni buni. "N-ai omora nici macar o musca". Esti fericit de viata. Cartea e pentru mine o sursa de bunatate dar sunt sigur ca acolo, in lume, exista ceva si mai mare. Cautati-va va rog sursa de bunatate. Nu exista " Nu-i de tine "," Habar n-ai!". VA ROG! INCERCATI! Merita. Merita sa te trezesti in fiecare dimineata fericit de viata, si cu gandul la tovarasul tau de studiu pe care vrei sa-l cunosti si mai bine! Da ... un discurs tip stereotip, toate astea le intelegem simtindu-le doar. Atat vreau sa va zic! Luptati, luptati pentru a afla ce vreti, iar cei ce stiti, bucurati-va! Merita sa luptati! Nu caile prezise de altii te desavarasesc, nu trebuie sa-l urmezi pe Buddha fiindca el s-a desavarsit, sa-i urmezi drumul, nu! Insa daca te simti bine calcand pe urmele altcuiva ... fa-o! Daca-ti place muzica, fa-o! Daca-ti place chimia, fa-o! Daca-ti place militaria fa-o (oricat ar suna de ridicol, ceea ce vreau sa zic e sa faci ce te bucura fara a lua in considerare modelele lumii gen "Make peace not war". Poate sunt adevarate ... dar pentru cei ce simt cuvintele.)
Deci ... primul pas, deveniti mai buni. E in firea omului de-a fi bun, calmati-va, dar asta daca-si asculta spiritul, daca face ce-i place.



Rodica 
Sunt de acord cu voi. Avem puterea sa schimbam ceva si trebuie sa incepem cu noi insine asa cum a spus Alin, iar mai apoi bunatatea exista in fiecare trebuie doar sa o lasam sa isi faca treaba spune Razvan. Dar aici am o alta intrebare pentru voi. Atunci cand sunteti nemultumiti de ce se intampla in jurul vostru cand credeti cu tarie ca meritam ceva mai mult, ca totul ar putea fi mult mai frumos si sunteti dispusi sa incercati sa influentati intr-un fel aceasta situatie dar observati ca nu e suficient, e nevoie de mai multa vointa si nu din partea unei singure persoane ci a unui grup, ce se intampla? Ce e de facut? Incercam sa atragem "adepti" sau renuntam la orice intentie de a schimba ceva? Cand observam ca ce se intampla in jurul nostru nu este exact ce ar trebui sa se intample, ca unii oameni sunt afectati, ca nu e normal putem face ceva? Dar iata o alta perspectiva, ce e defapt normalul? De unde stim noi ce e bine si ce e rau? Nu ar trebui sa lasam fiecaruia liberul arbitru? Concluzia e simpla in cazul asta. Sa fim mai buni si sa dam si altora sansa sa aleaga sa fie mai buni, noi putem doar sa le aratam o alta viziune,iar lor le ramane sa aleaga  daca o accepta sau nu. Nu putem schimba lumea, putem doar sa ne schimbam noi unghiul din care o privim. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu